Woningoverval Rheden in Opsporing Verzocht - GelreNieuws        

Woningoverval Rheden in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 25 februari 2016, om 14:36 uur

foto: Roland HeitinkRHEDEN – In een uitzending van het AVRO-Tros televisieprogramma `Opsporing Verzocht` doet de politie een beroep op kijkers om te helpen enkele overvallen in de regio Arnhem op te lossen. Een van die overvallen was de woningoverval op een man uit Rheden in oktober 2015. De politie sluit verbanden met andere overvallen in de regio niet uit.

De Avro-Tros heeft woensdagochtend opnames gemaakt voor een reconstructie van de woningoverval op 11 oktober 2015 aan de Schietbergseweg in Rheden. De bewoner werd daar destijds ernstig mishandeld door meerdere overvallers, die er uiteindelijk met de auto van het slachtoffer vandoor gingen. De auto werd enkele dagen later in Arnhem teruggevonden.

Overvallen Arnhem en Zevenaar
Gedurende het onderzoek door het overvallenteam ontdekten rechercheurs mogelijke verbanden met nog twee zaken die eerder in de regio speelden. Zo was er op 30 oktober 2014 een woningoverval op de Cruquiusweg. Ook sluit de politie een verband niet uit met een gewapende overval op een bedrijf aan de Exa in Zevenaar op 1 augustus 2014. Gedurende de uitzending zullen nadere bijzonderheden worden vertoond en wordt het publiek gevraagd mee te denken. Het onderwerp wordt (onder voorbehoud van actualiteiten) op 1 maart uitgezonden op NPO 1 om 20.30 uur. De dag erop is de herhaling te zien op NPO 2.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook