Omstander pakt buit af van straatrovers in Arnhem

Geplaatst op 12 maart 2016, om 01:38 uur

foto: Persbureau HeitinkARNHEM – Kort nadat een 47-jarige vrouw uit Arnhem donderdagnamiddag in haar woonplaats het slachtoffer was geworden van een tasjesroof had ze de buit al weer terug. Een omstander was erachteraan gegaan en had de tas van de daders afgepakt.

Het slachtoffer was er verder zonder kleerscheuren vanaf gekomen maar wel hevig geschrokken. Zeker vier jongens belaagden haar omstreeks 17.45 uur toen ze over de kop van de Nieuwe Oeverstraat liep. De daders gingen aan de haal met haar tas met inhoud en renden weg in de richting van de Molenkom. Het slachtoffer zette het op een schreeuwen, waarop een omstander op de fiets achter de daders aanging. Kort daarna kwam hij terug met de buit in handen en gaf die terug aan de Arnhemse.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept andere getuigen op te reageren. Ook de kordate redder, die de buit afpakte, wordt gevraagd zich te melden. Hij is een belangrijke getuige die kan helpen de daders op te sporen. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 of via het meldformulier op de website www.politie.nl