Jongen (14) aangehouden voor overval in Apeldoorn

Geplaatst op 8 maart 2016, om 15:20 uur

Foto: Roland HeitinkAPELDOORN/ ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 8 maart een vierde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de overval op een cafetaria aan de Ugchelseweg in Apeldoorn op 6 februari. Het betreft een 14-jarige jongen uit Vaassen. De politie verdenkt een eerder aangehouden verdachte in dit onderzoek ook van twee overvallen gepleegd in Apeldoorn en Zutphen op 4 november vorig jaar.

Al eerder zijn een 19-jarige vrouw en 19-jarige man uit Apeldoorn, en een 18-jarige man uit Deventer, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op de cafetaria aan de Ugchelseweg. Het onderzoek naar wat precies ieders rol is geweest bij deze overval loopt nog. De 14-jarige jongen is ingesloten voor nader verhoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie verwacht dat dit vermoedelijk de laatste aanhouding was in dit onderzoek. De overval vond op 6 februari rond 21.30 uur plaats. Twee gewapende overvallers bedreigden twee werknemers en gingen er met een geldbedrag vandoor.

Verdachte ook in beeld voor andere overvallen
De politie verdenkt de 18-jarige verdachte uit Deventer uit dit onderzoek ook van het plegen van twee overvallen op 4 november 2015 in Apeldoorn en Zutphen.

Op die woensdagavond 4 november overvielen twee mannen vlak voor 22.00 uur een supermarkt aan de Schapendoesweg in Apeldoorn, en even na 23.30 werd een snackbar aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat in Zutphen overvallen. Al gauw ontstond het vermoeden dat beide overvallen door dezelfde daders gepleegd zijn.

Op 15 december toonde de politie bewakingsbeelden van beide overvallen in Opsporing Verzocht.

Het overvallenteam verwacht dat in het onderzoek naar de twee overvallen op 4 november meerdere personen zullen worden aangehouden.

Tips over deze overvallen zijn ook nog altijd zeer welkom! Bekijk hier de beelden van deze overvallen. Dader 2 (de iets kleinere man met masker) is vermoedelijk de 18-jarige verdachte uit Deventer, de andere dader wordt nog gezocht door de politie.