Callunaplein Dieren afgesloten na vondst asbest

Geplaatst op 12 maart 2016, om 15:51 uur

IMG_0190DIEREN – Het Callunaplein in Dieren is afgesloten vanwege vondst van asbest in luifels van aangrenzende winkels. Alle winkels zijn dicht, alleen de Emté supermarkt is nog open.

Er zijn lichtbalken los gehaald, dit is iets te hard gegaan waarna asbest is vrijgekomen. De hulpdiensten zijn groot uitgerukt vanwege het asbest. Niemand mag er meer door en er hangen ook linten ter afsluiting waarop staat: Niet betreden, asbest. Mensen die de auto nog op het terrein hebben staan mogen deze nog wel ophalen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

UPDATE: Om 16:10 hebben de hulpdiensten het incident groot opgeschaald naar een zogeheten GRIP 1 situatie. Dit houd in dat de hulpdiensten meer coördinatie nodig hebben op plaats van het incident. Daarbij komen ook meer voertuigen van de hulpdiensten op plaats van het incident.

UPDATE: De hulpdiensten zijn omstreeks 16:25 uur aan het overleggen of de woningen boven de winkels ontruimd moeten worden. Dit zou dan eventueel om enkele tientallen woningen gaan. Er zijn ondertussen zogenoemde bouwhekken ter plaatse gekomen om het gebied beter af te zetten.

Het is nog onbekend wanneer het plein volledig weer wordt vrijgegeven. De gemeente gaat zo snel mogelijk al het asbest verwijderen. Er zijn voor zover bekend gelukkig geen gewonden gevallen.