Eerste boot ooit gebouwd en wint direct op de Hiswa beurs

Geplaatst op 20 maart 2016, om 02:17 uur

TWELLO – Karl Haagen, van het metaalbedrijf Esteq in Twello, kan zijn geluk niet op. De eerste boot die zij ooit hebben gebouwd is op de Hiswa beurs in de RAI in Amsterdam tot motorboot van het jaar uitgeroepen.

Hij en zijn medewerkers hadden hiervoor nog nooit een boot gebouwd. Wel hebben zij metalen trappen, ombouwen van bestelbussen en aanpassingen voor zeecontainers gemaakt maar nog nooit een boot. Het was een mooie uitdaging voor hen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Twee nautische architecten maakten het ontwerp. Zij geloofde zijn oren niet toen hij hoorde dat hun sloep motorboot van het jaar was geworden. De winnende sloep, de Aluqa Abalone 28 is 8,5 meter lang, 2,65 meter breed en haalt een maximum snelheid van 70 kilometer per uur. De boot is van aluminium en afgewerkt met kunststof. Van deze boot is nog maar één exemplaar.

Karl Haagen hoopt nu andere doelgroep klanten over de streep te trekken en hoopt op een verkoop van 5 tot 10 boten per jaar. De goedkoopste serie beginnen bij 195.000 euro en met allerlei extra’s kost het duurste model ongeveer 259.000 euro.