Explosies bij zeer grote brand Melis Transportbedrijf in Duiven - GelreNieuws.nl

Explosies bij zeer grote brand Melis Transportbedrijf in Duiven

Geplaatst op 10 maart 2016, om 20:58 uur

foto Roland HeitinkDUIVEN – Bij Melis Transport aan de Dijkgraaf in Duiven is donderdag rond 19.30 uur brand uitgebroken. Het vuur verspreidde zich snel en ging gepaard met meerdere explosies. Een deel van het pand is ingestort. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse en probeerde te voorkomen dat naastliggende panden eveneens in vlammen opgingen

Rookontwikkeling
Er was veel rookontwikkeling. Meetploegen van de brandweer werden ingezet om te kijken of er sprake was van verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen. De politie hield mensen uit voorzorg uit de rook. De gemeente Duiven waarschuwt inwoners via Twitter om uit voorzorg ramen en deuren gesloten te houden in verband met rookontwikkeling.

Chauffeur
De brand werd volgens de brandweer ontdekt door een chauffeur van het bedrijf. Toen hij donderdagavond als laatste het terrein verliet en de poort van het terrein wilde sluiten, zag hij de brand en belde 112.

Oorzaak
De brand breidde zich snel uit. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het niet te verklaren hoe de brand in korte tijd zo fel kon worden. Het ontploffen van gasflessen of autobanden zou de oorzaak kunnen zijn van explosies die zijn gehoord.

Vrachtwagens
Voor het pand stonden diverse vrachtwagens geparkeerd. 2 wagens konden nog worden verplaatst. Daarna werd het te gevaarlijk en moest op last van de brandweer hiermee worden gestopt. Er staan nu nog 7 vrachtwagens bij het pand die door de brandweer worden nat gehouden.

Het van oorsprong Arnhemse bedrijf draaide net een jaar in Duiven.

Tekst: De Gelderlander

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com