Gewonde in kritieke toestand na zwaar ongeval Vorden

Geplaatst op 22 maart 2016, om 23:02 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkVORDEN – Op de Deldenseweg in Vorden heeft dinsdagavond rond 22.00 uur een zwaar ongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. .

Beide bestuurders reden vanaf de Hilverinkweg in de richting van de Deldensebroekweg. In een bocht verloor één van de bestuurders de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Een achteropkomende bestuurder moest hierdoor uitwijken en vloog daarbij over de kop. De bestuurder van de over de kop geslagen auto zat geruime tijd bekneld. Hij moest door de hulpdiensten bevrijdt worden uit zijn benarde positie. Het slachtoffer uit dit voertuig is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Een traumahelikopter werd ook opgeroepen om medische assistentie te verlenen aan de slachtoffers, het personeel van de helikopter zijn ter plaatse gekomen met een auto van hen. Om nog onbekende reden kon de helikopter niet uitvliegen waardoor ze per auto zijn gekomen. Ook de brandweer en de ambulance zijn met meerdere wagens ter plaatse gekomen en hebben het ongeval opgeschaald naar middel hulpverlening.

De brandweer van Vorden heeft in eerste instantie geholpen met het ongeval maar zij hebben dit later overgedragen aan hun collega’s van de brandweer Zutphen en Hengelo Gelderland. Waarom is nu nog onbekend.

De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval, de weg was urenlang volledig afgesloten. Het zou gaan om twee mannen, waarvan de leeftijd nog onbekend is, die beide naar het ziekenhuis zijn vervoerd.