Grote uitslaande brand bij Restaurant Swinckels in Twello

Geplaatst op 26 maart 2016, om 18:32 uur

foto: Roland HeitinkTWELLO – Zaterdagavond omstreeks 18:10 uur is er een grote uitslaande brand uitgebroken in restaurant Swinckels aan de Dorpsstraat in Twello. Er is sprake van veel rookontwikkeling.

Er is sprake van een uitslaande brand met veel rookontwikkeling en de brandweer is daarom met veel voertuigen onderweg. De brandweer heeft daarom opgeschaald naar het sein ‘grote brand’. Het pand waar het restaurant is gevestigd is een monumentaal pand.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brand woedde voornamelijk op de hogere gelegen etage van het restaurant. Hier heeft een wasdroger gestaan waarbij de brand vermoedelijk is ontstaan. Verder onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad het geval is. De brand is onder controle en de brandweer begint met nablussen. De tweede verdieping is volledig verwoest en de eerste verdieping heeft brand- en rookschade. De begaande grond heeft waterschade.

Er waren enkele tientallen mensen binnen, zij wisten allemaal veilig en op tijd naar buiten te komen. Daarom is dus gelukkig niemand gewond geraakt.  Het is nog onbekend wanneer het restaurant weer open kan.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook