Grote opkomst tijdens paasvuur Huissen

Geplaatst op 28 maart 2016, om 01:01 uur

20160327_213541HUISSEN – Zondagavond werd omstreeks 21:00 uur een groot paasvuur aangestoken waarbij grote opkomst was van het publiek. Echter viel het paasvuur lichtelijk in het water door alle regen.

Er ging nog een optocht aan vooraf vanuit de Stadskerk in Huissen, waar de fakkels werden aangestoken aan de paaskaars in de kerk, richting de Molenweide waar het paasvuur was. Dit alles ging onder grote belangstelling van vele mensen uit Huissen. Met brandende fakkels en tromgeroffel voorop trok iedereen richting de paasstapel aldaar men het paasvuur ging ontsteken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In totaal waren naar schatting 400 tot 500 mensen komen kijken hoe het paasvuur werd aangestoken. De pop, die bovenop het Huissense paasvuur stond, is de unieke duivelspop. Deze pop staat voor het kwade en de slechte dingen van afgelopen jaar. Deze wordt bovenop de paasstapel geplaatst zodat iedereen met een schone lei kan beginnen. De vendeliers hebben nog een vendelhulde gebracht aan al het toegestroomde publiek.

Enige vervelende aan deze avond was de regen die rond 21:00 uur uit de lucht kwam vallen. Daarom droop al het publiek al snel weer af en was rond 22:00 uur iedereen al weer weg.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook