Politie ontdekt hennepkwekerijen in Arnhem en Apeldoorn - GelreNieuws        

Politie ontdekt hennepkwekerijen in Arnhem en Apeldoorn

Geplaatst op 17 maart 2016, om 14:40 uur

wietARNHEM, APELDOORN – Woensdagmiddag heeft de politie in Arnhem in een woning aan de Slaakweg een hennepkwekerij opgerold. De 50-jarige bewoner werd aangehouden. De man wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat op het adres hennep gerelateerde activiteiten zouden plaatsvinden. Toen de agenten gingen kijken werd al snel duidelijk dat dat het geval was. Op de zolder van de woning werd een professionele kwekerij aangetroffen met 200 planten. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

In Apeldoorn was het ook raak. Daar werd in een bedrijfspand aan de Laan van de Ram een kwekerij aangetroffen. Daar ging het om 300 planten. Daar werd ook de stroom illegaal afgetapt. Een 24-jarige man uit Apeldoorn werd als verdachte aangehouden eveneens voor overtreding van de Opiumwet. In beide gevallen werd door de domeinen de kwekerij ontruimd. Alles zal worden vernietigd. De politie maakte in beide gevallen proces-verbaal op.