Politie zoekt getuigen na mislukte straatroof Nijmegen

Geplaatst op 25 maart 2016, om 13:04 uur

foto: Persbureau HeitinkNIJMEGEN – Een 18-jarige jongen uit Nijmegen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woonplaats weten te voorkomen dat hij op straat beroofd werd. De daders moesten het zonder buit stellen. De politie roept getuigen op te reageren.

De Nijmegenaar was rond 04.30 uur die nacht na het uitgaan in het centrum op de fiets op weg naar huis. Op de Schependomlaan werd hij klem gereden door twee personen op een scooter die uit waren op zijn geld. Toen ze hem vast wilden pakken wist hij hen van zich af te duwen en te vluchten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens het slachtoffer ging het om twee mannen in de leeftijd van 20 tot 28 jaar. De bestuurder van de scooter sprak Nederlandse met een buitenlands accent en droeg donkere kleding. De duopassagier was even oud als de bestuurder en had een licht getinte huidskleur. Zijn donkere haar was aan de zijkant opgeschoren met bovenop een kuifje. Ook droeg hij een snor en baard. Beiden droegen donkere kleding en reden op een vermoedelijk zwarte scooter. Getuigen die wellicht iets van het voorval hebben gezien of gehoord of die meer informatie hebben worden verzocht zich te melden.

De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 of via het meldformulier op de website van de politie.