Politieman in elkaar geslagen bij aanhouding in Nijmegen - GelreNieuws        

Politieman in elkaar geslagen bij aanhouding in Nijmegen

Geplaatst op 8 maart 2016, om 15:38 uur

foto: Roland HeitinkNIJMEGEN – Een politieman die maandagmiddag in Nijmegen een verdachte aansprak is gewond geraakt. Bij een training in de openbare ruimte volgde de agent een jongen die mogelijk drugs verkocht.

De agent besloot om de verdachte aan te spreken aan de Lobeliastraat. De jongen reageerde door meteen geweld te gebruiken, de agent werd geschopt en geslagen. Om zich te verdedigen en de jongen aan te houden heeft de politieman eerst pepperspray gebruikt, daarna heeft hij zijn vuurwapen getrokken. Meerdere agenten kwamen op dat moment ter plaatse om te ondersteunen en de jongen aan te houden. De verdachte is een jongen van 15 jaar uit Nijmegen.

De politieagent is gewond geraakt bij de aanhouding, hij is behandeld in het ziekenhuis. Geweld tegen politiemensen wordt hoog opgenomen. De politie zal aan de gewonde agent ondersteuning bieden waar dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie kan bij geweld tegen politiemensen een hogere straf eisen omdat geweld tegen de politie niet getolereerd wordt.