Tweede aanhouding voor overvallen in Apeldoorn en Zutphen - GelreNieuws.nl

Tweede aanhouding voor overvallen in Apeldoorn en Zutphen

Geplaatst op 15 maart 2016, om 21:21 uur

APELDOORN/ZUTPHEN – De politie heeft dinsdag 15 maart een 19-jarige man uit Vaassen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de twee overvallen gepleegd in Apeldoorn en Zutphen op 4 november vorig jaar. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Al eerder kwam een 18-jarige man uit Deventer in beeld als verdachte van deze overvallen. Hij werd op 23 februari in een ander onderzoek aangehouden.

Op die woensdagavond 4 november overvielen twee mannen vlak voor 22.00 uur een supermarkt (AH) aan de Schapendoesweg in Apeldoorn, en even na 23.30 werd een snackbar (Kokkie) aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat in Zutphen overvallen. Al gauw ontstond het vermoeden dat beide overvallen door dezelfde daders gepleegd zijn.

Op 15 december toonde de politie bewakingsbeelden van beide overvallen in Opsporing Verzocht.

De 18-jarige Deventenaar wordt ervan verdacht één van de twee mannen te zijn geweest die de overval gepleegd hebben en ook op de beelden staan. De vandaag aangehouden verdachte uit Vaassen wordt verdacht van betrokkenheid bij de overvallen, maar wordt er niet van verdacht zelf die avond in de AH en Kokkie te zijn geweest.

Het overvallenteam verwacht in dit onderzoek meer aanhoudingen te verrichten.