3000 euro aan gestolen spullen uit 12 winkels in Arnhem

Geplaatst op 17 april 2016, om 20:18 uur

foto: politie Arnhem-ZuidARNHEM – Zaterdag heeft de politie in winkelcentrum Kronenburg drie verdachten aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal in vereniging. Het drietal heeft diefstal in 12 winkels gepleegd, de geschatte waarden is rond de 3000 euro.

Een beveiliger van het winkelcentrum Kronenburg had drie personen staande gehouden na het plegen van winkeldiefstal. Hij had gezien dat de drie verdachten samenwerkten bij het plegen van de diefstallen. De beveiliging had één van de verdachten gevolgd na de diefstal en zag dat hij de gestolen goederen in zijn auto neer legde. De beveiliging heeft vervolgens de verdachten meegenomen naar hun kantoor waarna ze werden overgenomen door de politie.

Na onderzoek bleek dat de verdachten in het centrum van Arnhem en in de Kronenburgpassage op strooptocht zijn geweest. In het voertuig van de verdachte werden meerdere gestolen goederen aangetroffen. De weggenomen goederen bestonden onder andere uit kleding, parfum en speelgoed. De geschatte waarde van de buit is 3000 euro. De verdachten hebben diefstallen gepleegd bij 12 verschillende winkels, deze goederen worden terug gegeven aan deze betreffende winkels.

In het voertuig van de verdachte werd een zogeheten geprepareerde tas aangetroffen. Deze tassen worden gebruikt om de detectiepoortjes van winkels te omzeilen. Één van de verdachten heeft geprobeerd om onder de stoel waarop zij zat een magneet te verstoppen. Deze mageneten worden gebruikt om de beveiligings-labels van kledingstukken te verwijderen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan de foto’s: Politie Arnhem-Zuid.