39-jarige Arnhemse vrouw omgekomen bij ongeval op de John Frostbrug in Arnhem, brug is weer vrij - GelreNieuws        

39-jarige Arnhemse vrouw omgekomen bij ongeval op de John Frostbrug in Arnhem, brug is weer vrij

Geplaatst op 27 april 2016, om 07:55 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – Bij een verkeersongeval woensdagochtend op Koningsdag is één 39-jarige vrouw uit Arnhem om het leven gekomen. Dit meldt de politie. Ook zijn er twee gewonden gevallen. De brug is weer vrijgegeven.

Het ongeval gebeurde rond 6:50 uur, drie auto’s kwamen met elkaar in botsing waaronder twee frontaal. Één van de auto’s ligt op zijn kant. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd waaronder twee traumahelikopters. Het is onbekend of deze ook ter plaatse zijn gekomen. Een auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Apeldoorn, reed vanuit Arnhem-Noord de brug op en kwam door nog onbekende oorzaak op de linker rijbaan. De 39-jarige vrouw uit Arnhem die uit tegengestelde richting kwam, kon deze auto niet meer ontwijken en botste frontaal op dit voertuig. Zij kwam ter plekke te overlijden.

Derde auto
Een derde auto botste weer op de twee auto’s. De bestuurder van deze auto, een 42-jarige man uit Lent, die met zijn auto achter de vrouw reed kon een aanrijding niet kon voorkomen. Hij raakte bij de aanrijding lichtgewond en kon ter plaatse worden behandeld.

Aangehouden
De andere man, een 22-jarige inwoner van Apeldoorn, bestuurde de auto die uit Arnhem Noord kwam. Deze is aangehouden; bovendien is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of er mogelijk alcohol in het spel is.

Brug afgesloten
Door de ravage was de weg in beide richtingen een geruime tijd afgesloten geweest. Het verkeer werd geadviseerd gebruik te maken van de Nelson Mandelabrug of de Sacharovbrug (Pleijroute). De verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De brug is weer vrijgegeven voor al het verkeer.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook