Agenten belaagd bij horecacontrole in Velp

Geplaatst op 18 april 2016, om 12:15 uur

foto: Timo BoumanVELP – Twee agenten zijn zaterdagavond in Velp belaagd door een groep van enkele tientallen bezoekers van een horecagelegenheid aan de President Kennedylaan. Twee personen werden daarbij aangehouden.

De agenten stelden een controle in voor het naleven van de regels van de horecazaak. Daarbij was 24-jarige Roemeense bezoeker die beledigende opmerkingen maakte naar de agenten. Daarop werd in eerste instantie niet gereageerd. Een andere bezoeker, een 21-jarige man uit Slowakije, die het zonder aanleiding in de zaak op een schreeuwen zette, werd tot de orde geroepen. Beide mannen waren onder invloed van alcohol en bleven de agenten hinderen in hun werk en beledigden hen nogmaals toen ze de zaak uit liepen. Daarop was de maat vol en werd de 21-jarige man aangehouden.

Wapenstok en pepperspray
Toen de man werd vastgepakt en naar de politiewagen werd geleid keerde een groep van enkele tientallen zich tegen de agenten. Ze probeerden onder meer de aangehouden Slowaakse man te ontzetten waardoor de agenten zich genoodzaakt zagen zich te verdedigen door gebruik te maken van wapenstok en pepperspray. Tijdens een van de schermutselingen beet de Slowaakse man een van de agenten in de hand. Toen de 24-jarige Roemeen de andere agent aanviel werd hij met inmiddels te hulp geschoten collega’s ook aangehouden. Nadat beide arrestanten waren afgevoerd keerde de rust terug.