Auto vlucht weg voor politie en crasht in Terborg - GelreNieuws.nl

Auto vlucht weg voor politie en crasht in Terborg

Geplaatst op 28 april 2016, om 14:12 uur

foto: Roland HeitinkTERBORG – Bij een eenzijdig ongeval in de nacht van woensdag op donderdag is op de Slingerparallel in Terborg is één persoon gevlucht en een andere inzittende is gewond geraakt. De inzittende hebben eerder op de avond een auto gestolen en waren op de vlucht voor de politie.

De politie kreeg omstreeks 01.00 uur de melding dat op dat moment aan de Marke in Dinxperlo een auto werd gestolen. De auto reed weg in de richting van Doetinchem. Direct werd er door diverse politie agenten een zoekactie gestart.

Crash
Agenten zagen de auto rijden op de Slingerparallel richting Doetinchem en reden er achteraan. De bestuurder van de gestolen auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Vanuit de richting Doetinchem kwam net een surveillerende hondengeleider aangereden die ondermeer met optische- en geluidssignalen aan de tegenligger duidelijk maakt dat hij moet stoppen. De automobilist besloot echter om niet te stoppen en raakt de controle over het voertuig kwijt. De auto sloeg meerdere keren over de kop voordat hij tot stilstand kwam.

Ondanks de harde klap klom de bestuurder uit het voertuig en ging er te voet vandoor. De passagier kon niet op tijd weg komen en bleef gewond achter in het voertuig. De passagier, een 22-jarige man uit Eindhoven, is aangehouden en in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

Zoektocht
De hondengeleider is met zijn hond achter de wegrennende verdachte aangerend. De achtervolging ging dwars door weilanden en over slootjes. Na enige tijd is hij de man kwijtgeraakt. Inmiddels werd in de wijde omtrek naar de verdachte gezocht. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van een helikopter. Na een tip van een getuige werd de zoekactie toegespitst op het gebied rondom de sportvelden in Etten.

Alle wegen in de omgeving werden afgezet en passerende auto’s werden gecontroleerd. Rond 02.00 uur zagen agenten in één van de auto’s die zij controleerden aan de Heuvenseweg in Etten iemand zitten die aan het signalement van de gevluchte man voldeed. Deze man werd vervolgens ook door de hondengeleider herkend als de man die hij had achtervolgd na de crash. Hierop werd de verdachte, een 21-jarige man uit Eindhoven, aangehouden. De andere twee mannen, 21 en 23 jaar uit Eindhoven, werden ook aangehouden voor medeplichtigheid aan de autodiefstal.

De politie onderzoekt de zaak.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook