Grote oefening met de hulpdiensten in Doesburg

Geplaatst op 22 april 2016, om 05:30 uur

foto: Melvin CornelissenDOESBURG – Woensdag en donderdagavond hielden de hulpdiensten een gezamenlijke oefening aan de Turfhaven in Doesburg.

Scenario: 
Tegen 19:00 uur kregen de brandweer en de politie een melding van een gebouwbrand aan de Turfhaven in Doesburg. Buurtbewoners hadden 112 gebeld nadat krakers aan het straat racen waren. Toen de politie daarop ter plaatse kwam bleek het erg onrustig te zijn. Krakers hielden de politie tegen toen ze richting het gebouw liepen en ze op onderzoek uit wouden gaan. Aan de achterzijde van de loods bleek door de straatrace drie auto’s op de kant te liggen met meerdere personen nog in de auto. Doordat de auto’s ook in het gebouw waren gereden ontstond er brand. De politie heeft uiteindelijk meerdere personen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De woordvoerder van de brandweer verklaarde het volgende: ‘’In het pand zouden nog tientallen mensen aanwezig zijn, het gaat hierbij om de krakers. De brandweer zette als eerste in op de brand en het naar buiten brengen van de gewonde krakers. De politie en het ambulancepersoneel verzorgden de slachtoffers.’’ Toen de brand was geblust is de brandweer op veder onderzoek gegaan en troffen ze later achter in de loods een hennepkwekerij aan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens de oefenleiding is de oefening met succes verlopen. Alle hulpdiensten vonden het een leuke maar leerzame ervaring. De oefening trok een groot publiek, ze vonden het spannend en interessant om te zien. Vanuit de organisatie gaat hun grote dank uit naar alle figuranten die meespeelde in de oefening.