Man aangehouden voor DNA in Zutphen - GelreNieuws        

Man aangehouden voor DNA in Zutphen

Geplaatst op 17 april 2016, om 14:17 uur

foto: Patrick ApenhorstZUTPHEN – In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie om 2:00 uur een 39-jarige inwoner van Zutphen aan. Hij is aangehouden omdat hij nog gezocht werd vanwege verplicht afnemen van DNA.

Het DNA moest hij afstaan vanwege hij eerder veroordeeld was voor een aantal misdrijven. Hij had zich in het verleden van zijn aanhouding ontrokken en werd daarom nog gezocht. Toen de man afgelopen nacht werd medegedeeld dat hij was aangehouden probeerde hij te vluchten. Dit resulteerde in een achtervolging waarna hij nog verzet pleegde bij zijn aanhouding.

De verdachte bleef zich in de politiebus, op het politiebureau en in het arrestantencomplex in Doetinchem ‘zeer vervelend en kinderachtig gedragen’, aldus de politie. Ook al gedroeg de verdachte zich vervelend en verzette hij zich, uiteindelijk moest hij toch de nacht doorbrengen in een politiecel.

De verdachte zal zondag verhoord worden in verband met het verzet bij aanhouding, de vernielingen die hij heeft gepleegd op het politiebureau en moet hij alsnog zijn DNA afstaan.