Onder andere 70.000 euro aan openstaande boetes geïnd in Zutphen - GelreNieuws        

Onder andere 70.000 euro aan openstaande boetes geïnd in Zutphen

Geplaatst op 10 april 2016, om 14:02 uur

foto: Politie ZutphenZUTPHEN – Zaterdag werd er een grote verkeerscontrole gehouden aan de Isendoornstraat in Zutphen. Daar werd onder andere 70.000 euro aan openstaande boetes geïnd, dit meldt de politie zondagmiddag.

De RDW, Belastingdienst, de Landelijke Eenheid van van de politie inclusief de speurhonden en de politie IJsselstreek waren hierbij aanwezig. De controle vond plaats tussen 14:00 uur en 23:00 uur. In totaal zijn vier personen aangehouden in verband met een overtreding van de Opiumwet.

Een politiehond, getraind in verdovende middelen, trof in een auto een grote hoeveelheid harddrugs aan. Hiervoor werden drie personen aangehouden. Tevens werd bij twee van deze personen een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Na aanleiding van deze aanhoudingen werd in Zutphen een restaurant en een woning doorzocht. Hierbij werd een op vuurwapen gelijkend voorwerp in beslag genomen.

Er werd tijdens de controle ook nog en voertuig aangetroffen die als gestolen staat geregistreerd. Dit voertuig was tevens voorzien van gestolen kentekenplaten. Het onderzoek naar deze verdachten is momenteel nog bezig. Na aanleiding van diverse meldingen over diverse meldingen over onveilig rijgedrag, in combinatie met rijden onder invloed van drugs, werd een rijbewijs van een bestuurder ingevorderd. Ook werden er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor onder andere afval op straat, negeren rood licht, een niet verzekerd voertuig en een uitstekende lading.

In totaal zijn er voor 70.000 euro aan openstaande boetes geïnd.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank voor de foto’s: Politie Zutphen