Politie waarschuwt voor babbeltruc: slachtoffer doet zijn verhaal

Geplaatst op 21 april 2016, om 05:45 uur

© FOTO GELRENIEUWS ©GELDERLAND – De afgelopen tijd zijn er in Gelderland meerdere meldingen binnengekregen van oplichters langs de (snel)weg. Één van de slachtoffers, een man uit Rheden, deelt zijn verhaal tegenover GelreNieuws.

De tot nu toe onbekende oplichters staan met zogenaamde pech langs de snelweg. Ze zijn netjes gekleed en wenken bestuurders met de bedoeling ze te laten stoppen. Als de toekomstige slachtoffers gestopt zijn geven de oplichters aan dat hun benzine op is. De oplichters vragen of de slachtoffers hen naar een benzinestation kunnen brengen. De oplichters vragen om geld voor benzine en geven dan goederen (voornamelijk nep) als onderpand met de belofte een dag later het geld terug te brengen. De oplichters stappen in en intimideren de slachtoffers zodanig dat ze uiteindelijk geld gaan pinnen. Dit gebeurd uiteindelijk niet. Het gaat om bedragen rond de 1000 euro.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een man uit Rheden is dinsdag aan het begin van de avond in een babbeltruc getrapt en hij heeft hieronder zijn verhaal geschreven:
“Een Engelsman met een grijze BMW met Engelse kentekenplaten zou nagenoeg zonder benzine staan bij de oprit net voor de A348 bij Dieren en vraagt om hulp. Ik kreeg gelijk zijn telefoon aangeboden in ruil voor benzine danwel geld hiervoor. Ook deed hij zijn gouden ringen af en wou zelfs nog wat gouden kettingen geven als onderpand. Zo dom als ik was trapte ik er toch nog in.

Ik wou de sieraden of telefoon niet aannemen want ik vertrouwde deze man oprecht. Doorgereden naar de benzinepomp ‘amiGo’ aan de Hoofdstraat in De Steeg mocht hij voor maximaal 50 euro tanken. Bij het tanken bleek deze bij dit bedrag de tank ook al bomvol te zitten. De dolgelukkige Engelsman probeerde ook nog contanten los te krijgen maar dit lukte niet. Dankbaar en met visite kaartje achter gelaten vertrok deze weer naar de A348.

Ik kreeg toen pas het besef dat ik was opgelicht en belde de Politie. Bij de oprit van de A18 heb ik de man uit zien stappen en op afstand ook gezien dat de Engelsman het zelfde stond als dat hij voor mij stond op de A348. Toen de politie er aan kwam vertrok de Grijze BMW met een abnormale hoge snelheid dat de politie deze niet meer heeft kunnen terug vinden. In de auto zat een handlanger achter het stuur.

Verder heeft één persoon ervoor heeft gezorgd dat vanaf nu wat mij betreft iedereen met pech kan blijven staan totdat ze een ons wegen, ik zal nooit iemand meer helpen die langs de weg staat.”

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Foto boven en onder betreft de auto van de verdachten van het slachtoffer uit Rheden

foto: GelreNieuws