Politiehalsband voor waakhonden in Zutphen

Geplaatst op 4 april 2016, om 14:43 uur

Foto: Facebook politie ZutphenZUTPHEN– De politie uit Zutphen deelt hondenhalsbandjes van de politie uit in Zutphen. Baasjes die samen met hun hond de buurt in de gaten houden komen in aanmerking voor een politiehalsband.

Volgens de politie zijn hondenbezitters een belangrijke potentiële groep melders. Zij kennen hun buurt goed, weten precies welke personen en voertuigen er thuis horen en kunnen goed inschatten welke personen wel en niet verdacht zijn. Om hun meldingsbereidheid te verhogen heeft de politie in samenwerking met Buurtpreventie een flink aantal hondenhalsbanden beschikbaar gesteld

Vanaf donderdag 7 april kunt u, op vertoon van uw hond, een halsband ophalen aan het politiebureau in Zutphen. U krijgt dan een reflecterende halsband met politiestriping en diverse folders over het melden van verdacht gedrag. De halsbanden worden ook door de collega’s op straat, tussen de meldingen door, uitgegeven aan hondenbezitters.

Let op: u dient in de gemeente Zutphen te wonen om hiervoor in aanmerking te komen en is alleen op vertoon van uw hond af te halen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook