Snelweg A15 richting Rotterdam tijdelijk dicht door ongeval bij Elst - GelreNieuws.nl

Snelweg A15 richting Rotterdam tijdelijk dicht door ongeval bij Elst

Geplaatst op 8 april 2016, om 14:36 uur

Foto: Roland HeitinkELST – Vrijdagmiddag omstreeks 13:30 uur is de snelweg A15 richting Rotterdam tijdelijk afgesloten geweest door een ongeval ter hoogte van Elst. Om iets na 14:30 uur is weer één rijstrook open gegaan. De vrachtwagenchauffeur is hierbij gewond geraakt.

Door nog onbekende reden kwam de vrachtwagen in de berm terecht en belandde uiteindelijk in een sloot naast de snelweg, volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat is de vrachtwagenchauffeur mogelijk onwel geworden. De vrachtwagen, geladen met zakken proteïne concentraat voor zuivelproducten, is een paar honderd meter door de berm gereden waarna hij op zijn kant in de sloot is beland. De opgeroepen traumahelikopter is in de berm geland. De massaal gealarmeerde hulpdiensten konden de chauffeur vrij gemakkelijk uit zijn cabine halen. Hij is vervoerd naar een ziekenhuis.

Van de snelweg is om iets na 14:30 uur nog maar één rijstrook open. De file is nu minimaal 3 kilometer lang. Gezien de lastige locatie van de vrachtwagen zal het geruime tijd duren voordat hij geborgen is, dit zal zeker pas na de avondspits gebeuren.

Het advies voor het overige verkeer is om te rijden vanaf het knooppunt Ressen over de N325, de A12 en de A15.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook