Verdachte aangehouden voor moordzaak Susanna Boon

Geplaatst op 21 april 2016, om 03:32 uur

jpgNUNSPEET/AMSTERDAM – De politie heeft een aanhouding verricht voor de moordzaak op Susanna Boon. Susanna Boon werd sinds eind maart vermist totdat haar lichaam in bossen bij Nunspeet werd gevonden, de 51-jarige vrouw bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht.

Bronnen die dichtbij het onderzoek staan zeggen tegen De Stentor dat de aangehouden verdachte een bekende van het slachtoffer is. Bij een doorzoeking, in het huis van de verdachte, is zijn laptop, een vaste computer, camera, agenda en een boekhouding in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam erkent alleen dat er ‘een aanhouding’ is geweest maar zij geven geen informatie over de identiteit van de verdachte vanwege onderzoeksbelangen. Zij verwachten donderdag met een mededeling te komen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Susanna, de 51-jarige vrouw uit Amsterdam, was al sinds de nacht van 7 op 8 januari vermist. Haar lichaam is op 29 maart gevonden, waaraarna een paar dagen later op 1 april bekend werd gemaakt dat het Susanna Boon betrof.

Susanna hiel zielsveel van haar dochters waarvan de jongste nog maar 8 jaar oud is. Ze was een rustige, teruggetrokken vrouw die tussen de dieren op de kinderboerderij veel meer op haar gemak was dan tussen de mensen. Ze werkte als vrijwilligster op de kinderboerderij. Haar oudste dochter kan zich niet voorstellen dat Susanna vrijwillig vertrokken was. Haar jongste dochter van 8 is in de tussentijd ook jarig geweest en daar was ze ook niet op de verjaardag verschenen. De vermissing van Susanna is eerder bij Opsporing Verzocht geweest. Dat heeft toen tips opgeleverd echter zat daar niet de gouden tip bij.

De politie uit Amsterdam heeft het onderzoek overgenomen nadat bekend werd om wie het ging dat Susanna uit Amsterdam kwam.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook