Wederom meerdere autobranden in Culemborg - GelreNieuws        

Wederom meerdere autobranden in Culemborg

Geplaatst op 22 april 2016, om 01:16 uur

RHF_3t8a1419CULEMBORG – In de nacht van donderdag op vrijdag is er voor de derde keer in vier dagen tijd meerdere auto’s in vlammen opgegaan. Maandag en dinsdag werden ook al meerdere autobranden gemeld in Culemborg, maandag waren dit er zelfs 5 in 1 nacht.

De eerste brand was op de Troelstrasraat in Culemborg, daar werd een ruit aan de passagierszijde ingeslagen waarna de wagen van binnenuit in brand werd proberen te zetten. Deze auto bleef bespaard nadat een buurtbewoner glasgerinkel hoorde en daarop af ging. Vermoedelijk zijn de daders daardoor gevlucht. Een auto die naast de bedrijfsbus stond heeft brandschade opgelopen aan de achterzijde.

Vervolgens ging 1 minuut later op de Prijssehof ook een auto in vlammen op nadat de ruit aan de bestuurderskant was ingeslagen en de wagen van binnenuit in brand werd gezet. Dit voertuig kan als verloren worden beschouwd. Voor de derde keer in de avond op de Parklaan wederom een auto in vlammen opgegaan, hierbij werd ook dezelfde methode toegepast als de eerdere branden op de avond.

De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting. Zij vermoedden dat er eerst brandbare vloeistof naar binnen is gegooid en deze daarna is aangestoken.