Zeer grote uitslaande brand in loods Kootwijkerbroek - GelreNieuws.nl

Zeer grote uitslaande brand in loods Kootwijkerbroek

Geplaatst op 18 april 2016, om 01:40 uur

foto: Stevan ‏- @stevanvvKOOTWIJKERBROEK – Zondag op maandag nacht was er een grote en uitslaande brand uitgebroken in Kootwijkerbroek. De vlammen sloegen tientallen meters hoog uit het pand.

Het ging om een loods die in brand stond, dit was een opslagloods voor goederen. Gezien de rookontwikkeling en de grootte van de brand werd besloten om op voorhand de naastgelegen loods leeg te halen. Er zouden ook kleine explosies te horen zijn en de vlammen sloegen tientallen meters hoog uit het pand.

De eerste melding was om iets voor 1:00 uur, ondertussen werd er snel opgeschaald en er was veel brandweer ter plaatse. De brandweer gaf omstreeks 2:00 uur het sein ‘zeer grote brand en GRIP 1’ en dit betekend dat er extra voertuigen naar de brand gaan om de brand te bestrijden en er meer coördinatie komt bij de hulpverleners.

De brand was om iets na 6:30 uur onder controle en gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Dankzij de grote inzet van de vele brandweermannen is een deel van het pand weten te behouden. De brandweer zal nog een geruime tijd bezig zijn met nablussen.

Er kwam erg veel rook uit het pand en daarom luidde het advies van de brandweer: heeft u last van de rook, sluit dan ramen en deuren en zet de ventilatie uit.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank voor de foto’s: Stevan ‏- @stevanvv