Acht verdachten opgepakt voor (mogelijke) inbraken door heel Gelderland

Geplaatst op 31 mei 2016, om 14:24 uur

foto: Patrick ApenhorstGELDERLAND – De politie heeft het afgelopen etmaal op verschillende plaatsen in Gelderland mannen aangehouden die betrapt werden bij een inbraak of spullen bij zich hadden om mogelijk in te breken. Op drie plekken gebeurde dat na een tip van alerte burgers, op twee plekken zagen agenten zelf verdachte personen.

Omdat woninginbraken vaak een grote impact op slachtoffers hebben, geeft de politie hier prioriteit aan. Tijdens de surveillance zijn agenten alert op verdachte personen, maar ook op meldingen van burgers wordt alert gereageerd. De politie benadrukt dat iedereen 112 mag bellen bij een verdachte situatie waarbij de verdachte mogelijk nog in de buurt is.

Tieners op de vlucht in Apeldoorn
In Apeldoorn werden maandagmiddag rond vier uur twee tieners betrapt tijdens een inbraak. Een bewoner van een huis aan de Govert Flinckstraat overliep de jeugdige verdachten. Ze zetten het op een lopen, maar verschillende buurtbewoners zetten de achtervolging in. De verdachten klommen over een hek en kwamen zo op het terrein van de Koninklijke Marechaussee terecht. Verschillende marechaussees zijn daarna achter de jongens aangegaan. Het duo kon worden aangehouden en overgedragen aan de politie. Het gaat om twee jongens van 14 en 15 jaar uit Apeldoorn.

Politiehond in Bennekom
Maandagavond kreeg de politie even na zes uur een melding van een bewoner van de Mariënhoven in Bennekom. In een tuin bleek een man te lopen die er niet thuis hoorde. Binnen een paar minuten waren agenten ter plaatse. Ze herkenden de verdachte man dankzij het duidelijke signalement dat de buurtbewoner had gegeven. De man ging er echter vandoor. Door inzet van de politiehond kon hij echter toch gevonden worden, de verdachte had zich verstopt onder een auto in de buurt. Bij zijn aanhouding is de man gebeten door de politiehond. Het gaat om een 30-jarige inwoner van Ede.

Ook in Zutphen man in tuin
In de nacht van maandag op dinsdag zag een inwoner van Zutphen een verdacht persoon in een tuin aan de Emmalaan in Zutphen. De politie ging er meteen met meerdere auto’s op af. In de buurt van de Emmalaan zagen agenten een auto rijden, ze besloten deze te controleren. In de auto zaten twee mannen van 21 en 29 jaar elders uit het land die bij de politie bekend zijn vanwege eerdere inbraken. In de auto lagen verschillende inbrekerswerktuigen, waaronder schroevendraaiers. De mannen zijn daarom aangehouden.

Agenten zien verdachte auto
Ook aan de Tongerenseweg in Epe werden twee mannen aangehouden die inbrekerswerktuigen in hun auto hadden liggen. Agenten zagen in de nacht een auto rijden met Belgische kentekenplaten. De auto was mogelijk ook gezien bij een verdachte situatie in ’t Harde. Bij controle van de auto bleken de kentekenplaten gestolen te zijn. De twee inzittenden, twee mannen van 27 en 38 jaar zijn aangehouden. Beiden hadden geen vaste woon- of verblijfplaats.

Auto rijdt hard door Ede
In Ede zagen agenten even voor vier uur een auto met grote snelheid door de Grotestraat rijden. Even later zagen ze de auto staan zonder bestuurder. Na een korte zoektocht werd de bestuurder in een steegje aangetroffen. De man had een kussensloop met sieraden bij zich. De 24-jarige man uit Veenendaal is aangehouden. Naar de herkomst van de sieraden wordt nog onderzoek gedaan.

In alle zaken zal de politie verder onderzoek naar de verdachten doen. Daarbij wordt gekeken of de verdachten in verband gebracht kunnen worden met inbraken.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook