Alerte Teun (13) meldt heterdaad auto-inbraak Spankeren - GelreNieuws        

Alerte Teun (13) meldt heterdaad auto-inbraak Spankeren

Geplaatst op 3 mei 2016, om 13:23 uur

foto: VHT NO-Gelderland - @VHTNOGSPANKEREN – Vrijdagavond 29 april 2016 rond 18.30 uur maakte de alerte 13-jarige Teun melding van een auto-inbraak op een parkeerplaats aan de Zutphensestraatweg in Spankeren.

De politie is direct naar de getuige, de 13-jarige Teun, en de betreffende parkeerplaats gereden. Daar troffen zij de gedupeerde auto-eigenaar, een 38-jarige Duitser, aan waarvan de autoruiten bleken ingeslagen. Ook waren er diverse goederen weggenomen.

Ondertussen keek de politie uit naar de verdachten die met een auto waren weggereden richting Rheden. De 13-jarige Teun had het kenteken van deze auto onthouden en doorgegeven aan de polite. Op de snelweg A12, ter hoogte van Veenendaal, zagen zij de auto rijden waarop we de bestuurder een stopteken gaven. Nadat de auto gestopt was probeerden twee van de drie inzittenden er vandoor te gaan.

Agenten konden ze snel achterhalen en aanhouden. Alle drie de verdachte Utrechtenaren, in de leeftijd van 18 en 21 jaar, werden ter plaatse aangehouden. Het onderzoek loopt nog. Zoals de politie zelf schrijft: “Teun bedankt!!”

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook