Hennepkwekerij ontdekt dichtbij centrum van Arnhem

Geplaatst op 14 mei 2016, om 22:54 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – Op de bovenste etage van een flat, dichtbij het centrum van Arnhem, is zaterdagavond omstreeks 21:30 uur een hennepkwekerij ontdekt. De hulpdiensten kwamen na een melding van waterlekkage van de onderste vier woningen. 

Na de melding gingen agenten poolshoogte nemen. Bij de woning waar de lekkage vermoedelijk vandaan moest komen werd niet open gedaan. In totaal bleek in alle vier de woningen die recht onder de desbetreffende woning zaten sprake van waterlekkage. Op basis hiervan, en omdat een vreemde, rottende lucht geroken werd, is de deur naar de bovenste woning open gebroken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na het openbreken kwam direct een behoorlijke warmte uit de woning en zagen agenten het water over de vloer lopen. Vervolgens stuitten de agenten tegen een dichtgeschroefde deur aan waarachter vermoedelijk een kwekerij zat. Hierop heeft de politie de brandweer en Liander erbij gehaald.

De brandweer heeft de deur geopend en in de kamer bleek sprake van een in werking zijnde hennepkwekerij met ongeveer 300 planten. Er was een waterkraan open blijven staan waarmee de plantenbakken van water voorzien werden. Dit had de lekkage veroorzaakt.

De politie onderzoekt nog wie verantwoordelijk was voor de kwekerij en heeft de kwekerij geruimd zondag.

Grote veiligheidsrisico’s
Hennepkwekerijen brengen grote veiligheidsrisico’s met zich mee voor de omgeving. Jaarlijks ontstaan bij het kweken van hennep branden door kortsluiting of oververhitting. Ook ontstaat er overlast door waterlekkage, stank en schimmelvorming. Vaak wordt de stroom illegaal afgetapt en worden de inkomsten uit de verkoop van hennep verzwegen. Ook worden de bewoners de woning uitgezet en krijgen zij een boete van de energiemaatschappij voor het illegaal aftappen van stroom.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook