Meisje vroeg op straat gevonden in Arnhem - GelreNieuws.nl

Meisje vroeg op straat gevonden in Arnhem

Geplaatst op 27 mei 2016, om 16:25 uur

ppARNHEM – Op donderdag 26 mei 2016 omstreeks 06.15 uur kwam er een niet alledaagse melding bij de politie binnen. Aan het einde van een drukke nachtdienst waar ze onder andere in aanraking waren geweest met veel dronken mensen, boze mensen, brandjes en verdachte situaties kregen zij de melding dat er een meisje van ongeveer 3 jaar oud was aangetroffen op straat.

De meldster gaf aan dat het meisje alleen op straat liep en dat zij er niet achter kon komen waar dit kleine meisje thuis zou moeten horen. Hierop zijn zij naar de opgegeven locatie gereden.
Daar troffen de agenten de meldster samen met het blonde meisje aan. Het meisje was inmiddels het hondje van meldster aan het uitlaten. Nadat de agenten een dikke knuffel hadden gekregen van het meisje probeerden ze haar naam te achterhalen. Ze kregen haar voornaam, maar verder kwam ze niet. Dit was niet voldoende voor hen om in de politiesystemen naar een mogelijk thuisadres te zoeken. Hierop besloten ze om samen met het meisje een stukje de wijk in te lopen in de hoop dat ze zelf haar huis terug zou vinden. Helaas trok de kleurrijke dienstauto meer haar aandacht en kwamen ze dus ook niet ver bij de auto vandaan.

Op de vraag of ze even in de politeauto wilde gaan zitten hoefde ze niet lang na te denken en voor ze het wisten zat ze trots op onze achterbank en deed ze netjes haar gordel om. Ondanks dat het totaal tegen hun gevoel in ging, besloten ze het meisje mee te nemen naar het bureau in afwachting van een belletje van een ongeruste ouder. Al snel kreeg de politie via de meldkamer een telefoontje dat ze een vermoeden hadden waar het meisje thuis hoorde.

Buurtpreventie app
Wat bleek, onze meldster had een berichtje gedaan over het meisje in de buurtpreventie app. Dit is een app die aangemaakt is voor buurtbewoners waarin info over de wijk gedeeld kan worden. Naar aanleiding van het berichtje van onze meldster hebben meerdere mensen zich bij de politie gemeld die ons de naam en het woonadres konden vertellen van het meisje. Hierop is de politie snel met de dame naar haar huis gereden. Daar stond een ongeruste papa har al op te wachten, omdat hij ontdekt had dat zijn dochter op pad was gegaan.

Ondernemend
Papa kon de politie vertellen dat zijn dochter erg ondernemend is en alles doet om zelf op pad te kunnen. Ondanks alle getroffen maatregelen wist het meisje toch weer buiten te komen samen met haar winkelmandje. De agenten heeft hun vriendinnetje, want ze waren echter al snel vrienden, achter gelaten bij haar ouders en ze zijn weer met een opgelucht gevoel met vervolg gegaan.

Zoals de politie Arnhem-Zuid zegt op hun Facebook: “Kinderen willen graag de wereld ontdekken. Elke ouder kan dit overkomen. Via deze weg willen we niet alleen de diversiteit van ons werk laten zien maar willen we ook even stil staan bij de “buurtpreventie app”. Deze app word steeds meer in wijken door het hele land gebruikt. Er wordt dan een groepsapp aangemaakt waar alle inwoners uit een wijk zich bij kunnen aansluiten. Via deze groepsapp kunnen bijzonderheden uit de wijk gedeeld worden. Heeft uw wijk al een groepsapp? Graag willen we onze alerte meldster nogmaals hartelijk bedanken voor haar hulp.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com