Terugblik: Fotoreportage Giro d’Italia in Gelderland

Geplaatst op 10 mei 2016, om 09:54 uur

foto: Melvin CornelissenGELDERLAND – De Giro d’Italia heeft in het weekend van 6, 7 en 8 mei door Gelderland getrokken. In totaal trok de Giro 580.000 toeschouwers naar Gelderland.

De eerste dag, vrijdag 6 mei, werd er een tijdrit verreden in en rond Apeldoorn. Hier begon om 13:45 uur de etappe en startte iedere minuut een renner. Hier kwam Koning Willem-Alexander ook nog langs om een kijkje te nemen. Deze dag trok 75.000 bezoekers in en rondom Apeldoorn. Vandaag heeft de Nederlandse renner Tom Dumoulin de roze trui gewonnen

De tweede dag, zaterdag 7 mei, begon in Arnhem waarna deze via de gemeente Renkum, Hoenderloo, Ede, Wageningen, Rhenen, Tiel, West Maas en Waas, Wijchen, Heumen, Berg en Dal en als laatste Nijmegen. Hier finishte zij ook. Deze dag trok in totaal ongeveer 235.000 mensen en het was gelijk ook een hele warme dag.

De derde dag, zondag 8 mei, begon in Nijmegen en ging weer terug naar Arnhem. Zij volgden na Nijmegen de gemeente Lingewaard, Westervoort, Zevenaar, Bronckhorst, Berkelland, Lochem, Zutphen, Brummen, Rheden en finishten weer in Arnhem. Vandaag won Maarten Tjallingi uit Arnhem de blauwe trui voor zijn winst in de bergetappe. Ook deze dag was erg warm te noemen en trok in totaal 270.000 bezoekers.

Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft dit weekend de toeschouwers verzorgd als zij gewond waren geraakt. Zij verleende gedurende de hele Giro de eerste hulp. Uiteindelijk viel het aantal slachtoffers over deze drie dagen erg mee en hebben zich er geen grote incidenten voorgedaan. De behandelingen bestonden voornamelijk uit blaren en flauwtes.

De organisatie spreekt van een groot succes en in totaal hebben 100.000 mensen meer de Giro d’Italia bezocht in de provincie dan van te voren werd verwacht.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Zie hieronder de fotoreportage