Twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden in Arnhem - GelreNieuws.nl

Twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden in Arnhem

Geplaatst op 28 mei 2016, om 12:17 uur

foto: Patrick ApenhorstARNHEM– Twee jongens van 15 en 16 jaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. De jongens hadden een snorfiets gestolen en waren doorgereden na een ongeval.

De politie kreeg rond 04.15 uur de melding dat jongens op een snorfiets aan het crossen waren in het Bingelradepark in Arnhem. De agenten troffen in de omgeving twee jongens op een snorfiets zonder kentekenplaten aan die er bij het zien van de agenten meteen vandoor gingen.

Achtervolging
Hierop zetten de agenten de achtervolging in. Ter hoogte van het Eijsdenpad kwamen de jongens tegen een geparkeerde auto ten val. Hierop gingen zij ter voet verder. Een van de agenten besloot daarop met de gestolen snorfiets achter de jongens aan te gaan. Op de Venlosingel lukte het om één van de jongens aan te houden, een 15-jarige jongen uit Elst. De andere jongen, een 16-jarige jongen uit Arnhem, meldde zich later zelf op het politiebureau.

De bromfiets waar de jongens op reden bleek een aantal uren eerder te zijn gestolen aan de Schijnstraat in Arnhem. De jongens krijgen proces-verbaal voor diefstal van de snorfiets en voor het doorrijden na een ongeval.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook