Voorspelde noodweer viel mee in Gelderland, zondag opnieuw code geel

Geplaatst op 28 mei 2016, om 22:29 uur

OnweerARNHEM – Het voorspelde noodweer wat werd aangekondigd voor zaterdag viel mee in Gelderland. Wel was er in en rond Ede vandaag een wolkbreuk. Zondag is er opnieuw code geel van kracht.

Er werd voor zaterdag van 13:00 uur tot 22:00 uur onweer voorspeld met grote hoeveelheden neerslag en kans op hagel. Dit is uitgebleven in grote delen van Gelderland. Boven Ede en omgeving was er wel wolkbreuk met onweer maar er deden zich geen grote incidenten voor. Ook was er her en der wel een klap onweer te horen geweest.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Duitsland was er echter wel noodweer waar 35 gewonden waren door blikseminslag. De 35 gewonden waren mensen op die op het voetbalveld aanwezig waren. Ze waren tussen de 9 en 11 jaar oud. Ga daarom niet het water op wanneer het onweert en schuil nooit onder bomen of in open velden.

Zondag opnieuw code geel
Wel wordt zondag opnieuw code geel voorspeld. In Gelderland geldt dit van 11:00 uur tot 23:00 uur en de buien kunnen lang blijven hangen. Dan wordt er weer onweer verwacht met hagel en veel neerslag. Het verkeer kan er dan hinder van ondervinden. Het KNMI raadt mensen af om zondag het water op te gaan en te schuilen onder bomen of ik open velden. Volg de weerberichten en waarschuwingen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook