Grote uitslaande brand in basisschool Zutphen - GelreNieuws.nl

Grote uitslaande brand in basisschool Zutphen

Geplaatst op 30 juni 2016, om 09:42 uur

foto: Roland HeitinkZUTPHEN – Donderdagochtend rond 9:10 uur brak er een grote brand in een school aan de Weerdslag in Zutphen. De school is daarop direct ontruimd en de kinderen werden elders opgevangen. 

De brandweer kon de vuurhaard in eerste instantie nog niet vinden, wel was bekend dat de vuurhaard op het moment dat de brand uitbrak in een CV-ruimte op de zolder bevond. De brand daarop uitslaand geworden. In verband met de hevige rookontwikkeling en omdat het een groot pand betreft, heeft de brandweer opgeschaald naar het sein zeer grote brand. De brandweer heeft ongeveer vier blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. De vlammen slaan al uit het dak van het gebouw.

Iedereen heeft veilig en op tijd de school kunnen verlaten en er zijn geen gewonden bij gevallen.

Rook
NL-Alert is ingezet vanwege de hevige rookontwikkeling. Mocht u last hebben van de rook of ruikt u de rook, dan wordt u geadviseerd ramen en deuren te sluiten en gesloten te houden. Ook kunt u dan het beste de ventilatie van uw woning uitzetten. Doordat er erg weinig wind staat blijft de rook lang hangen. De verwachting is dat de rookoverlast nog tot 16:00 uur zal aanhouden.

De Laan van Eme is door de politie grotendeels afgesloten. Het betreft de vrije school de Berkel in Zutphen, dit is het basisonderwijs. De brand is om 13:15 uur nog niet onder controle.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook