Hans redt paard dat door loslopende honden op hol sloeg - GelreNieuws.nl

Hans redt paard dat door loslopende honden op hol sloeg

Geplaatst op 7 juni 2016, om 16:19 uur

foto: Hans ErrenRHEDEN – Op de Posbank in Rheden heeft een omstander, de 53-jarige Hans Erren uit Westervoort, een paard gevonden dat op hol geslagen was. Van de ruiter ontbrak op dat moment nog ieder spoor.

Hans was op de Posbank totdat hij een op hol geslagen paard tegen kwam. Het hoofdstel van het paard was kapot gegaan. Hij had het paard rustig gekregen en gevangen en heeft haar vervolgens meegenomen richting de manege Midden Heuven. Hij is tijdens het lopen op zoek gegaan naar de ruiter van het paard en hij heeft hiervoor de hulp van de politie ingeschakeld. Zij zijn hem gaan helpen zoeken naar de ruiter omdat het niet bekend was of zij gewond is. Na een zoektocht is de ruiter van het paard gevonden.

Het paard was op hol geslagen doordat ze door een paar loslopende honden in haar achterbenen was gebeten. Het paard is voor de verzorging naar de manege Midden Heuven gebracht, hier kan ze ook even tot rust komen na dit avontuur. Ze gaan vanmiddag weer terug naar haar eigen stal in Velp.

De ruiter bleek, op een paar schrammetjes na, niet gewond te zijn.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Met dank aan: Hans Erren

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com