KNMI: Code oranje voor naderende zware onweersbuien

Geplaatst op 23 juni 2016, om 20:02 uur

OnweerGELDERLAND – In Gelderland is het vandaag erg warm en vochtig. Hierdoor komen er nu zware onweersbuien aan. Het KNMI heeft vanaf 21:00 uur code oranje afgekondigd in onder andere Gelderland.

Door het warme en vochtige weer waarschuwen ze vanaf vanmiddag vanaf 15:00 uur voor (onweers)buien en valt er flink wat neerslag. De dag die begon met flink wat zon en de temperatuur was vroeg in de ochtend al boven de 20 graden en liep al snel op richting de 30 graden of hoger. Tot 20:00 uur is het nagenoeg droog gebleven in Gelderland, echter komt daar vanavond verandering in.

Het weer slaat vanavond en vannacht flink om en heel Gelderland krijgt te maken met pittige regen- en onweersbuien waarbij ook hagel en zware windstoten voorkomen. De kans op blikseminslag en wateroverlast is ook aanwezig.

Code oranje
Er is code oranje afgegeven voor Gelderland, dit geldt vanaf 21:00 uur tot 03:00 uur aankomende nacht. Daarvoor en daarna is code geel van kracht. Het KNMI raadt mensen af om het water op te gaan en te schuilen onder bomen of in open velden. Volg ook de weerberichten en waarschuwingen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook