Man met airsoft wapen aangehouden na achtervolging in Kleve - GelreNieuws        

Man met airsoft wapen aangehouden na achtervolging in Kleve

Geplaatst op 28 juni 2016, om 21:05 uur

foto: Politie Zevenaar ZEVENAAR/KLEVE– Een speciaal team van de politie heeft maandagavond na een achtervolging een man in Duitsland aangehouden. Ze hadden een airsorft wapen en drugs bij zich

Rond 21.30 uur wilde een surveillance team van het grensoverschrijdend Politie Team Kleve / Zevenaar (GPT) een Duitse huurauto controleren nadat deze de grens bij Elten A12/A3 was gepasseerd. Na het geven van een stopteken ging deze auto op de afrit Emmerich er met hoge snelheid vandoor in de richting Kleve. Tijdens de achtervolging werden onder meerdere drugs uit het voertuig gegooid. De bestuurder reed meerdere keren door rood en nam rotondes links om in plaats van rechts om. In Kleve reed het voertuig zich vast in een opgebroken straat. De bestuurder verliet het voertuig terwijl deze nog rolde en zette het op een rennen. Na een korte achtervolging te voet werd de bestuurder door een collega van de Koninklijke Marechaussee aangehouden. De passagier werd door een collega van de BundesPolizei aangehouden. In het voertuig werd een airsoft wapen G36c aangetroffen.

XTC-pillen
Een tweede auto van het GPT reed hierna de achtervolgingsroute af en trof een zak gevuld met 360 gram aan XTC-pillen in een berm aan. Beide verdachten zijn ingesloten en worden in de loop van de dag overgedragen aan de Zoll.

Politieteam (GPT)
Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) is een samenwerkingsverband tussen de BundesPolizei, de Koninklijke Marechaussee en de Politie 0ost-Nederland. Dit team houdt zich onder andere bezig met mobielbanditisme, mensensmokkel en drugssmokkel. Het team bestrijkt het grensgebied van Eibergen tot Goch (D). De auto’s zijn bemand met een Duitse en Nederlandse politieagenten. Zodoende kan men aan beide zijde van de grens controles en hulpverleningstaken uitvoeren.

Met dank voor de foto van de Duitse politie.