Man trekt wapen in taxi Arnhem, beroving mislukt

Geplaatst op 25 juni 2016, om 18:44 uur

foto Nicolaas KerkmeijerARNHEM – Bij een poging tot beroving in de nacht van vrijdag op zaterdag in Arnhem is een taxichauffeur lichtgewond geraakt. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren.

De taxichauffeur had die nacht omstreeks 05.30 uur een passagier opgepikt die eenmaal in de wijk Malburgen aangekomen een wapen trok en geld eiste. Daarop ontstond tijdens het rijden een schermutseling die eindigde op de Huissensestraat ter hoogte van de Kleefkruidstraat in een botsing tegen de stoeprand en een boom. De passagier zag daarbij kans weg te komen maar moest het zonder buit stellen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De chauffeur had tijdens de vechtpartij lichte verwondingen opgelopen. De dader, een tot dusver onbekende man, was via een pad achter de woningen aan de Dragonstraat weggevlucht. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of gehoord worden verzocht zich te melden. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier op de website www.politie.nl