Opnieuw kans op extreme onweersbuien en neerslag in Gelderland - GelreNieuws        

Opnieuw kans op extreme onweersbuien en neerslag in Gelderland

Geplaatst op 23 juni 2016, om 12:54 uur

foto: Timo BoumanGELDERLAND – In Gelderland is het vandaag warm en erg vochtig waardoor de gevoelstemperatuur extreem hoog kan liggen. Hierdoor gaat het vanmiddag vanaf 15:00 uur onweren en valt er flink wat neerslag. Het KNMI heeft code geel afgekondigd.

De dag is begonnen met flink wat zon en de temperatuur was vroeg in de ochtend al boven de 20 graden en liep al snel op richting de 30 graden of hoger. Echter slaat vanmiddag het weer om en krijgt heel Gelderland te maken met pittige regen- en onweersbuien waarbij mogelijk ook hagel en zware windstoten voorkomen. Lokaal is er wateroverlast mogelijk. Echter zal de Achterhoek het langste droog houden.

Code geel
Er is code geel afgegeven voor Gelderland, dit geldt vanaf 12:00 uur tot 06:00 uur aankomende nacht. Het KNMI raadt mensen af om het water op te gaan en te schuilen onder bomen of in open velden. Volg ook de weerberichten en waarschuwingen.

Het verkeer kan er in onder andere de avondspits veel last van ondervinden. Pas aankomende nacht zullen de buien volledig verdwijnen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook