Panden in Tiel, Zaltbommel en Vught ontruimd na valse bommelding

Geplaatst op 1 juni 2016, om 18:00 uur

foto: Jean-Marc RegelinkTIEL/ZALTBOMMEL/VUGHT – In een bibliotheek in Tiel, een supermarkt in Zaltbommel en een zwembad in Vught (Noord-Brabant) zijn woensdag eind van de middag bommeldingen gedaan. Bij zeker twee van de drie plekken zijn de bommelding telefonisch gedaan aan betreffende pand.  De bommeldingen bleken achteraf vals te zijn, de politie start een onderzoek.

Tiel
In de bibliotheek in Tiel zou de melding bij de klantenservice zijn binnen gekomen. De medewerkers hebben vervolgens het pand ontruimd en verzameld in een nabijgelegen café Hexagon. De agenten hebben het pand gecontroleerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zaltbommel
De supermarkt in Zaltbommel was ruim afgezet. Op welke manier hier de bommelding is gedaan, is nog onbekend. Ook hier is het pand door agenten gecontroleerd op aanwezigheid van explosieven of verdachte pakketjes, hier bleek achteraf ook niets te liggen.

Vught
In het zwembad in Vught was de melding ook telefonisch binnen gekomen, aldus een medewerker van het zwembad. Alle kinderen die zwemles hadden, zijn het zwembad uitgehaald en moesten het gebouw verlaten. Andere zwemlessen gaan woensdag niet door.

Wie de bommeldingen heeft gedaan is nog onbekend. Ook is niet duidelijk of het om één dezelfde dader gaat. De politie is een onderzoek gestart.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook