Uitslaande brand in appartementencomplex Steenstraat Arnhem - GelreNieuws.nl

Uitslaande brand in appartementencomplex Steenstraat Arnhem

Geplaatst op 19 juni 2016, om 06:34 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – Zondagochtend heeft er omstreeks 5:45 uur een uitslaande brand gewoed in één van de appartementen van een appartementencomplex aan de Steenstraat in Arnhem. De hulpverleners hebben deze situatie hoog opgeschaald.

De hulpdiensten hebben deze situatie opgeschaald naar het sein ‘middelbrand GRIP 1’ Dit betekend dat er meerdere blusvoertuigen van de brandweer gaan rijden en de hulpdiensten onderling gaan coördineren om een plan van aanpak te maken. De hulpdiensten hebben de situatie zo hoog opgeschaald vanwege de eerste melding was dat het een uitslaande brand in een appartementencomplex betrof en er mogelijk mensen vermist zouden zijn. Ook zouden er meerdere personen op het balkon staan, aldus deze melder. Op het moment dat de hulpdiensten ter plaatse kwamen en de situatie overzichtelijk hadden, hebben ze de hulpverlening weer afgeschaald.

Ontruiming
De verschillende appartementen waar nog bewoners aanwezig waren zijn ontruimd geweest.Doordat de ontruiming zo snel gebeurde wat een aantal mensen zelfs geen kans om zich om te kleden, hierdoor stonden ze zelfs in ochtend jas buiten. Iets na zeven uur werd een gedeelte van het appartementencomplex weer vrijgegeven en mochten een aantal bewoners weer terug naar een appartement.

Kat
De brandweer heeft uit de brandende woning een kat weten te redden, deze bleek bij de benedenburen te zitten. De brandweer heeft eerste hulp verleend aan deze kat en samen gewacht totdat de dierenambulance ter plaatse is om de zorg verder over te nemen. Zij nemen het beestje tijdelijk mee richting een dierenarts.

Ook is er één persoon nagekeken en gecontroleerd in de ambulance vanwege rook inhalatie, deze is niet naar het ziekenhuis vervoerd. Er zijn meerdere appartementen tijdelijk ontruimd.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook