7 zwaargewonden bij ongeval met personenbusje in Beltrum

Geplaatst op 13 juni 2016, om 19:03 uur

foto: Roland HeitinkBELTRUM – Op de Deventer Kunstweg in Beltrum nabij Groenlo is omstreeks 18:35 uur een zwaar ongeval gebeurd. Hierbij zijn zeven zwaargewonden gevallen, dit meldt de politie.

Hier is een personenbusje op een 60-kilometerweg tegen een boom gereden, het busje is grotendeels verwoest. Er zijn hierbij zeven zwaargewonden gevallen. Het zou gaan om een buitenlands voertuig, onbekend welke nationaliteit. Op et moment dat de hulpdiensten arriveerden zat er nog één persoon in het voertuig. De overige inzittenden waren uit het voertuig geslingerd op het moment van de aanrijding. Ook zou één persoon in het water terecht zijn gekomen van een naastgelegen sloot. Alle slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hulpverlening
De hulpdiensten hebben de situatie opgeschaald naar een ‘grote hulpverlening’. Daarmee zijn er meerdere brandweerwagens van onder andere Groenlo, Lichtenvoorde en Eibergen naar het ongeval gegaan. Ook zijn er zes ambulances en twee traumahelikopters uit Amsterdam en Duitsland aanwezig. Beide traumahelikopters hebben een slachtoffer meegenomen naar ziekenhuizen in Amsterdam en Münster.

De oorzaak is op dit moment nog niet bekend, dit wordt door de verkeersongevallen analyse van de politie onderzocht. De weg is volledig afgesloten.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook