55.000 huishoudens getroffen bij grote stroomstoring in Arnhem en omgeving - GelreNieuws.nl

55.000 huishoudens getroffen bij grote stroomstoring in Arnhem en omgeving

Geplaatst op 4 juli 2016, om 08:29 uur

foto: Timo BoumanARNHEM – Maandagochtend hebben veel huishoudens in verschillende wijken in Arnhem geen stroom, dit komt door een stroomstoring. De stroomstoring trof ongeveer 55.000 huishoudens. 

Rond 8:00 uur werden de eerste meldingen gedaan. Na een half uur hadden 27.000 huishoudens weer stroom. Om 9:15 uur melde Liander dat de stroomstoring zou zijn opgelost, echter komen er nog steeds veel meldingen vanuit verschillende wijken in Arnhem dat de stroom er nog niet op zit. Liander melde rond 9:50 uur dat de stroom in postcodegebieden 6824 en 6826 er naar verwachting rond 10:30 uur weer op zit. Uiteindelijk viel dat nog mee en had iedereen in die postcodegebieden om 10:06 uur ook weer stroom, aldus Liander.

Carlo van der Borgt, woordvoerder van Liander, meldt tegen over Omroep Gelderland dat de stroomstoring zou zijn ontstaan bij een verdeelstation in Arnhem-Noord. De meldingen kwamen vanuit onder andere Arnhem, Velp, Doorwerth, Oosterbeek, De Steeg, Didam, Dieren, Duiven, Doesburg, Huissen, Heveadorp, Westervoort, Zevenaar en Roozendaal.

In Arnhem-Noord was vanmorgen een harde knal te horen, mogelijk heeft dit er mee te maken. Ziekenhuis Rijnstate is ook getroffen, zij werken nu met een noodaggregaat. De verwachte eindtijd is nog niet bekend.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com