Grote stroomstoring in Elburg, Nunspeet, Harderwijk en Nijkerk

Geplaatst op 15 juli 2016, om 15:40 uur

stroomstoringGELDERLAND– Een groot deel van de Veluwe, onder andere Nunspeet, Elburg, Harderwijk en Nijkerk, zitten sinds vrijdagmiddag zonder stroom. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. 

Rond 14.15 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd. Er werd direct groot opgeschaald omdat door de storing bijna geen telefoonverbindingen mogelijk is. Volgens wijkagenten is het een zeer ernstige situatie. De brandweer heeft opgeschaald naar grip 4. Dit betekend dat de hulpdiensten op provinciaal niveau de hulp coördineren. Ook is de brandweer druk met verschillende liftopsluitingen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hulpdiensten en netbeheer Liander zoeken naar de oorzaak en een oplossing. Alle brandweer posten zijn bemand mocht er een melding komen. Mensen kunnen meldingen ook doorgeven via de brandweerkazerne in hun buurt als hun telefoon niet werkt. Ook zou er in Flevoland problemen zijn met de stroomvoorziening. De coördinatie gaat via de provincie.

Dit zijn de getroffen plaatsen volgens de website van Liander:
‘T HARDE, ALKMAAR, ALMERE, BARNEVELD, BEUNINGEN GLD, DOORNSPIJK, EDE GLD, ELBURG, ELSPEET, ERMELO, GARDEREN, HARDERWIJK, HIERDEN, HULSHORST, KOOTWIJKERBROEK, LELYSTAD, NUNSPEET, OOSTERWOLDE GLD, PUTTEN, RADIO KOOTWIJK, STROE, UDDEL, VOORTHUIZEN, ZEEWOLDE

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook