Kensington sluit eerste avond Zwarte Cross af - GelreNieuws        

Kensington sluit eerste avond Zwarte Cross af

Geplaatst op 23 juli 2016, om 02:21 uur

foto: Melvin CornelissenLICHTENVOORDE – De band Kensington heeft vrijdag de avond afgesloten met een optreden op het hoofdpodium.

De organisatie van de Zwarte Cross laat weten dat inmiddels alle dagkaarten van de vrijdag zijn uitverkocht, daarmee was de vrijdag van de Zwarte Cross net na tienen uitverkocht. De camping, de zaterdag en de zondag waren al uitverkocht, dus de Zwarte Cross is voor het eerst in haar 20 jarig bestaan volledig uitverkocht.

Hiermee is het totale bezoekersaantal van de Zwarte Cross 2016 op vrijdag al bekend: 220.000 bezoekers. Een nieuw record. Vorig jaar waren er 197.450 bezoekers. Voor het eerst breekt de Zwarte Cross de grens van 200.000 bezoekers en twintig jaar lang waren er elk jaar meer bezoekers dan het jaar ervoor. Hieraan lijkt volgend jaar een eind te komen, want de organisatie heeft besloten dat ze voorlopig niet meer hoeven groeien. ‘Het is mooi zo, een keer moet je tevreden zijn’, aldus de Feestfabriek AKG. Dat betekent dat de capaciteit niet verandert en dat de organisatie adviseert om er volgend jaar op tijd bij te zijn in de voorverkoop.