Aanhouding na politieachtervolging door Eerbeek, Dieren en Ellecom

Geplaatst op 7 augustus 2016, om 02:13 uur

foto: 112VandaagEERBEEK/DIEREN/ELLECOM – Zaterdag zagen surveillerende agenten een personenauto waarvan de bestuurder met zeer hoge snelheid langs het kanaal te Eerbeek reed. Zij besloten het voertuig te controleren maar raakten deze kwijt aangezien het voertuig sterk uit liep. In Dieren werd deze automobilist opnieuw gespot waarbij opnieuw een achtervolging ontstond. 

Uiteindelijk trof de politie het voertuig zonder inzittenden aan in Ellecom. Hier werd direct met behulp van collega’s Gelderland-Midden de omgeving afgezet. Nadat de hondengeleider was gearriveerd werd de verdachte aangetroffen terwijl hij bij aanwonenden verstopt zat in de achtertuin. Kennelijk wilde de verdachte er alles aan doen om uit handen van de politie te blijven want de diensthond vond de verdachte in een groene kliko terug.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De verdachte is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed het gevaar of hinder veroorzaken op de openbare weg, de Wet op de Identificatieplicht en de mogelijke handel in verboden geneesmiddel. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook