‘Agent ben je 24/7’, dat heeft één van de Edese agenten maar bewezen

Geplaatst op 7 augustus 2016, om 14:09 uur

 Foto; Charles MollEDE – In Ede heeft een agent in vrije tijd, die samen met zijn vrouw uit eten ging, een winkeldief op heterdaad aangehouden. Een 29-jarige man uit Lunteren nam bij de Media Markt in Ede een controller van een computer weg onder zijn jas. Beveiligers gaan achter de man aan met de agent ook achter hen aan.

‘Agent ben je 24/7 en dat heeft 1 van onze wijkagenten maar weer eens bewezen’, zo begint het Facebookbericht van de politie Ede. De agent had die dag zijn ochtenddienst erop zitten en heeft diverse 112-meldingen afgehandeld. Na zijn dienst loopt hij samen met zijn vrouw op de Telefoonweg in het centrum van Ede, ondeweg naar hun favoriete restaurant.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onder zijn kleding
Op datzelfde moment loopt een 29-jarige man uit Lunteren‬ in de Media Markt in Ede. Hij laat zijn oog vallen op een mooie controller voor zijn computer. Hij kan de verleiding niet weerstaan, neemt het uit de schappen en verstopt het onder zijn kleding. Als hij naar de uitgang loopt krijgen beveiligers hem in de gaten en willen hem aanspreken. De man bedenkt zich geen moment en zet het op een lopen met de beveiligers achter hem aan.

Wegen kruisen
Hier gaan op dit moment de wegen van de agent en de 29-jarige man met elkaar kruisen. De politieman ziet op een afstandje de winkeldief wegrennen en zetten de achtervolging in. Na een goede sprint weet hij hem vervolgens in te halen en samen met de beveiligers naar de grond te werken. Hierop worden de agenten in dienst gewaarschuwd door zijn collega.

Als deze collega’s van de agent arriveren, wordt hij door hen overgenomen en afgevoerd naar het politiebureau. ‘De wijkagent heeft zijn weg vervolgd samen met zijn vrouw en ze hebben nog heerlijk gegeten. Een mooie actie en goede samenwerking tussen politie en beveiliging’, aldus de politie Ede.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook