Apeldoorner aangehouden na beroving van taxichauffeur met vuurwapen - GelreNieuws.nl

Apeldoorner aangehouden na beroving van taxichauffeur met vuurwapen

Geplaatst op 26 augustus 2016, om 12:00 uur

APELDOORN/WINTERSWIJK – De politie heeft deze week een 34-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van het beroven van een taxichauffeur eind vorig jaar. De chauffeur werd toen bedreigd met een vuurwapen en gedwongen geld te pinnen.

De beroving vond plaats op donderdag 19 november 2015. De chauffeur pikte rond 22.00 uur een klant op aan de Nieuwstraat in Apeldoorn. Deze wilde eerst naar Zutphen, en vervolgens door naar Winterswijk. Onderweg naar Winterswijk haalde de man ineens een vuurwapen – of iets wat er sterk op leek – tevoorschijn en bedreigde de chauffeur daarmee. Ook verbaal uitte de man diverse bedreigingen.

Onderzoek met politiehond
In Winterswijk werd de chauffeur rond middernacht gedwongen geld van zijn eigen rekening te pinnen en dit te overhandigen aan zijn belager. Ook nam de ‘klant’ geld mee vanuit de taxi. Na het pinnen ging de man er vandoor en liet hij de chauffeur achter. De politie werd later die nacht gebeld over het voorval en stelde meteen een onderzoek in. Er is ’s nachts nog met een politiehond gezocht naar de dader, maar deze werd niet meer aangetroffen.

De recherche zette het onderzoek voort en kreeg gaandeweg, mede dankzij beveiligingsbeelden, zicht op de identiteit van de verdachte. De verdachte is dinsdag in een woning in Apeldoorn aangehouden. In de woning werd ook het (gasalarm)wapen aangetroffen waarmee de beroving gepleegd is. Het wapen is in beslag genomen door de politie.

De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De chauffeur is geïnformeerd over de aanhouding.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com