Bestuurder verlaat plaats ongeval in Arnhem en wisselt van bestuurder

Geplaatst op 15 augustus 2016, om 23:53 uur

foto: Timo BoumanARNHEM – Bij een aanrijding op de Laan van Presikhaaf is de veroorzaker van het ongeval er na de aanrijding vandoor gegaan. Ongeveer 15 minuten later kwam de auto terug met een andere bestuurder.

Rond half acht reed een groene Suzuki Swift op de Laan van Presikhaaf in de richting van het station. Op de kruising met de Zoomstraat reed een zilverkleurige Mercedes plotseling de voorrangsweg op en raakte de Suzuki in de zijkant. Volgens getuigen reed de veroorzaker van het ongeval met piepende banden en via een fietspad weg van de plaats van aanrijding, zonder zich om de inzittende van de aangereden auto te bekommeren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inzittende van de Suzuki klaagde na de aanrijding over pijn in hun nek. Zij zijn allen gecontroleerd door ambulance personeel. Ze zijn echter niet vervoerd naar het ziekenhuis.

Wisseltruc
Ongeveer 15 minuten na de aanrijding kwam plotseling de zilverkleurige Mercedes weer aanrijden. Aan de voorzijde van het voertuig miste een kentekenplaat en er zaten strepen groene lak op, welke overeen kwamen met de kleur van de Suzuki Swift. Wat er de tussentijd wel veranderd was, was de bestuurder van de Mercedes. Vermoedelijk is de veroorzaker van het ongeval naar een rustigere locatie gereden en heeft hij het stuur laten overnemen door een bekende. Deze bekende heeft zich gemeld op de plaats ongeval.

Het toeval wilde dat de aanrijding gezien werd door een automobilist die achter de benadeelde reed, de getuigen reden in een exact het zelfde exemplaar Suzuki Swift. De mensen kende elkaar niet.

De politie heeft verklaringen van alle betrokkenen op genomen en zal de oorspronkelijke bestuurder van de Mercedes alsnog met een bezoek vereren.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook