Jonge vrouw aangerand in de bossen tussen Renkum en Ede

Geplaatst op 25 augustus 2016, om 13:24 uur

EDE/RENKUM – Rechercheurs van team zeden doen nader onderzoek naar de aanranding van een jonge vrouw vorige week vrijdag in de bossen tussen Renkum en Ede.

Vrijdagochtend 19 augustus trof een jonge vrouw tijdens een fietstocht een andere mountainbiker in Renkum. Beiden raakten in gesprek en besloten hun tocht samen te vervolgen. In de bossen nabij de A12 en de parkeerplaats Buunderkamp probeerde de man de jonge vrouw onzedelijk te betasten. De jonge vrouw verweerde zich daarbij waarop een gevecht ontstond. Tijdens dat gevecht had de vrouw de man weten de bijten in de onderarm. Ook door van zich af te slaan moet de man verwondingen hebben opgelopen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Signalement
Op enig moment zag de vrouw kans te ontsnappen en naar de parkeerplaats Buunderkamp langs de A12 te rennen. Daar wist ze passanten om hulp aan te klampen. Volgens het slachtoffer was haar belager een blanke man van tussen 60 en 70 jaar met kort grijs haar en een slank postuur. Hij was ongeveer 1.70 m lang en had een opvallend kromme neus. Hij droeg wielerkleding bestaande uit onder meer een korte zwarte broek, een shirt met rode vlakken en een fietshelm met zonnebril. De man reed op een wit met rood en zwart gekleurde mountainbike, een duur uitziend model.

Vrouwelijke ruiters getuige
De politie is op zoek naar de onbekende man en roept eventuele getuigen op te reageren. Vooral twee vrouwelijke ruiters, die het slachtoffer en de man die vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur samen hebben gezien op een zandpad in de bossen tussen Renkum en Ede. Bij het passeren had de man nog een kort gesprekje met beide ruiters. Deze vrouwelijke ruiters kunnen belangrijke getuigen zijn en helpen de onbekende man op te sporen. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 of via tipformulier op de website www.politie.nl

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook